Παρουσίαση

Τι είναι ένα καρτέλ; 

Πρόκειται για μία επινόηση του Λακάν που χρονολογείται από το 1964 (Acte de fondation) και αποτελεί μαζί με την εποπτεία (contrôle) και το πέρασμα (passe) έναν από τους τρεις πυλώνες της ψυχανάλυσης. Μέσω του καρτέλ ο Λακάν εισήγαγε έναν ομαδικό τρόπο εργασίας που στόχο έχει να οδηγήσει στην παραγωγή νέας γνώσης σχετικά με την ψυχανάλυση. Ένα καρτέλ είναι ανοιχτό σε όποιον επιθυμεί να μελετήσει τη λακανική ψυχανάλυση και αποσκοπεί στην δημιουργία μιας μεταβίβασης εργασίας προς τη Σχολή.

Πώς σχηματίζεται ένα καρτέλ;

Το καρτέλ αποτελείται από τρία έως πέντε άτομα (cartelisants). Αυτή η ομάδα συναντιέται, όπου είναι δυνατόν, με φυσική παρουσία ή, εάν έχει τη μορφή ενός καρτέλ που αποτελείται από διαμένοντες σε διαφορετικές πόλεις ή χώρες, γίνεται χρήση του διαδικτύου και της τηλεδιάσκεψης. Ο ρυθμός των συναντήσεων αποφασίζεται από τα μέλη του καρτέλ. Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να είναι ψυχαναλυτές ή μέλη κάποιας Σχολής. Οι συμμετέχοντες επιλέγουν κάποιον ανάμεσά τους για να αναλάβει τη θέση του Συν-Ένα (Plus-Un). Χωρίς να κατέχει θέση κυρίου, ο Συν-Ένας είναι υπεύθυνος για την υποστήριξη της λειτουργίας του καρτέλ και την υποκίνηση του αποτελέσματος εργασίας κάθε μέλους ξεχωριστά.

Κατά κανόνα, η διάρκεια ενός καρτέλ είναι μεταξύ ενός και δύο ετών.

Εγγραφή του καρτέλ

Για να εγγραφεί ένα καρτέλ στη Σχολή χρειάζεται ο Συν-Ένας να το καταχωρήσει στον ιστότοπο της NLS (https://www.amp-nls.org/cartel-form) και να ενημερώσει σχετικά τον υπεύθυνο των καρτέλ της Εταιρείας του Βορρόμειου Κόμβου-ΝΛΣ. 

Για την τρέχουσα περίοδο υπεύθυνη των καρτέλ της ΕΒΚ-ΝΛΣ είναι η Νατάσα Κατσογιάννη. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία σχετικά με τα καρτέλ μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στη διεύθυνση:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΚΑΡΤΕΛ ΥΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 

Εδώ θα μπορείτε να βρείτε καρτέλ που ζητάνε μέλη ή άτομα που αναζητούν κάποιο καρτέλ. Σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν ανήκετε επικοινωνήστε με την υπεύθυνη των καρτέλ για να εγγραφείτε στη λίστα. Ενημερώστε την επίσης για οποιαδήποτε μεταβολή. 

 

- Υπάρχει ενδιαφέρον για ένα καρτέλ πάνω στο 8ο Σεμινάριο, Η μεταβίβαση (Έλφη Κιλλαχίδου Λεφέβρ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) (20/12/2022)